ราดซอสชีส โรยหน้าด้วยชีส Kaassaus over de witlof rolletjes en strooi de kaas weer over.
การทำซอสชีส : ใช้เนยประมาณ 75-100 กรัม ไฟอ่อน พอเนยเริ่มละลาย เติมแป้งอเนกประสงค์ 3 ช้อนโต๊ะ คนให้แป้งและเนยเข้ากัน จะเหนียวติดกันเป็นก้อน จากนั้นเติมนมประมาณ 300 มิลลิลิตร ถ้าข้นไปก็เติมนมได้อีก ตามชอบ ต้องไม่ข้นไปและจางไป คนให้เข้าและเติมรสด้วยน้ำที่ออกมาจากวิทโลฟที่อบไว้ ปรุงรสด้วย พริกไทย เกลือ Nutmeg นิดหน่อย สุดท้ายเติมชีส 200 กรัม (ประมาณเอานะคะ ชอบเยอะ เติมเยอะ) กวนให้เข้ากัน จนเหนียว หนืด ซอสเป็นอันใช้ได้ค่ะ ซอสนี้สามารถใช้กับลาซานย่าได้ อร่อยทีเดียว
Ingrediënten voor de kaassaus: 75-100 gr. boter en een pan, laag vuur. Als de boter smelt, voeg 3 eetlepels bloem toe, roeren tot ze goed gemengd zijn. Daarna doe de ongeveer 300 ml. melk in de pan en roeren. Je kunt ook wat meer melk toevoegen maar de saus moet niet te dun zijn. Ik gebruik de vocht van de gebakken witlof in de saus. Deze geeft meer smaak aan de saus. Kruid met zout, peper, nootmuskaat en 200 gr. kaas (meer kaas is ook lekker). Roer tot ze de saus textuur geeft.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten