Dit gerecht is beetje een "mutatie"van een Vietnamees gerecht. Ik heb een "Mieng"(een soort hapje) van mijn moeder gemist. Doordat mijn huis in Thailand aan de kust is, hebben we vaak op het strand van Bangsare dit hapje gegeten.
De saus is heel eenvoudig.....de smaak herinnert me aan de Mieng die bij Wangmoek avond markt (in Bangsean) te koop was. Een aanrader voor iemand die in de lijn wil blijven. Als een avond maaltijd is dit ook prima.
Ingrediënten: Sla (ijsbergsla is ook goed), (2 eieren, bloem, melk,) varkenslap, prei (om het hapje vast te maken)
Saus: vissaus, suiker, natuurazijn, rode peper en koriander (meng alles door elkaar)
จริงแล้วมันเป็นการกลายพันธ์มาจากอาหารเวียตนามน่ะ คิดถึงเมี่ยงก๋วยเตี๋ยวฝีมือแม่ นั่งกินที่ชายหาดบางเสร่ กับเพื่อนๆ ก็เลยลองทำเมี่ยงดู ผักกาดหอมไม่มี ก็ใช้ผักสลัดที่นี่แทน หาง่ายดี น้ำจิัมนี่ถูกใจหลาย เปรี้ยว หวาน เหมือนน้ำจิ้มเมี่ยงก๋วยเตี๋ยววังมุข (ตลาดตอนเย็นสมัยเรียนที่บางแสน) ทำง่ายๆนะ ตามรูปเลย
ส่วนผสม ผักสลัดแบบใบใหญ่ๆ ไข่ไก่ แป้งสาลี นม หมูต้ม Leek (หรือต้นหอมหั่นยาว เอาไว้ผูก)
น้ำจิ้ม น้ำปลา น้ำตาล น้ำส้มสายชู พริก ผักชี
ไข่ทอดเนี่ยเราเอาไข่ผสมกับแป้งและนมสดเล็กน้อย จะได้เหนียว และนุ่ม (เหมือนแป้งทำแพนเค้กเลย แต่ใส่แป้งนิดเดียวนะ
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten