één van onze favoriete gerechten. "On dish meal". Makkelijk om te maken.
Wat heb je nodig:
- 2 elp. Thaise rode curry
- 2 elp. zonnebloemolie
- 3-4 kippenbouten (dijen, drumsticks zijn ook prima)
- 5 citroenblaadjes, geschuurd
- 1 ui, in vieren
- 3 lente uit, in lange stukken
- 3 gedroogde rode pepers (voor extra pittig)
- 1 blik goede kokosmelk (zie op mijn Facebook pagina welke merken aangeraden zijn)
- 2-3 kopjes water (hangt af van je smaak)
- vissaus (toevoegen na het proeven, meestal heb je ongeveer 2 tlp. nodig)
- suiker (ongeveer 1 tlp.)
- Rijst noedel, gekookt volgens de verpakking
(als ik deze thuis niet heb, gebruik ik vaak de spaghetti. Ook lekker en het past goed bij de smaak)
Dit gerecht hoort bij heel veel verse groenten, bijv. spitskool, wortel, beet gaar sperziebonen, augurken (optie), koriander, munt, Thaise basilicum, komkommer, en taugé.
Hoe maak je deze pittige noedel curry:
- Doe de zonnebloemolie in een grote pan met laag vuur
- Voeg de Thaise rode curry toe, roer tot de curry de heerlijk geur geeft. Dit duurt ongeveer 1-2 minuutje
- Daarna voeg de helft van de kokosmelk toe. Zet het vuur weer hoog en laat de curry pruttelen
- Als de curry heel heet en aan het pruttelen is, voeg de kippenbouten toe. Laat deze koken met het deksel een beetje dicht. Je kunt ook wat extra water hier toevoegen
- Na ongeveer 15 minuten, voeg de uien, de extra pepers, water en de rest van de kokosmelk toe. Laat nog 10 minuten koken tot de kip goed gaar is
- Voeg de citroenblaadjes en de lente ui toe voordat je gaat proeven. De kip geeft lekkere smaak aan deze curry. Als je de kip nog langer laat koken, smaakt de curry nog beter en makkelijk om te eten
- Na het proeven, voeg de vissaus en de suiker naar je smaak toe
- Serveren met gekookte rijst noedels/ spaghetti/ of gewoon rijst met veel groenten
In Thailand eten we dit als lunch of diner. Bij de "temple Fair festival" op de tempels, zie je veel variatie's van Kha Khom Tjien.
Eet smakelijk!
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten