Vegetarische gerecht |
Dit gerecht is gemaakt van lokale Nederlandse groente...Spruiten.
Gezond en lekker....
Je hebt maar een paar ingrediënten nodig....
In Thailand kent men de spruiten niet. Ik denk dat ze bijna dezelfde smaak met Phak Kha Naa hebben. Deze gebruiken we vaak bij het roerbak.
Wat heb je nodig:
- 500 gr spruiten
- 100 gr gebakken cashewnoten
- 1 ui, fijn gehakt
- sojasaus
- oestersaus (optie voor non-vegetarian)
- sesamolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 lepel zonnebloemolie
- 1 thlp. suiker
- beetje zwarte peper
We beginnen met:
In Thailand kent men de spruiten niet. Ik denk dat ze bijna dezelfde smaak met Phak Kha Naa hebben. Deze gebruiken we vaak bij het roerbak.
Wat heb je nodig:
- 500 gr spruiten
- 100 gr gebakken cashewnoten
- 1 ui, fijn gehakt
- sojasaus
- oestersaus (optie voor non-vegetarian)
- sesamolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 lepel zonnebloemolie
- 1 thlp. suiker
- beetje zwarte peper
We beginnen met:
- Kook spruiten in heet water, niet te gaar, alleen om mooie groene kleur. Daarna doe ze in het koud water
- Olie op het vuur, bak de knoflook ong. 1 min. Voeg de ui toe en bak ze 2 min.
- Voeg spruiten, sojasaus en sesamolie toe
- Kruid naar je smaak met suiker en peper
- Doe de cashewnoten boven op dan blijven ze nog knapperig.
Lekker met net gekookte witte rijst! Eet smakelijk.....
- Olie op het vuur, bak de knoflook ong. 1 min. Voeg de ui toe en bak ze 2 min.
- Voeg spruiten, sojasaus en sesamolie toe
- Kruid naar je smaak met suiker en peper
- Doe de cashewnoten boven op dan blijven ze nog knapperig.
Lekker met net gekookte witte rijst! Eet smakelijk.....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten