Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

6 maart 2013

Noedel met gemarineerde kip in Chinese rijstwijn ราดหน้าไก่เหล้าจีน

Dit gerecht heb ik al een paar dagen gemaakt en het blijkt dat ik veel te veel heb gemaakt. Tijdens het oppassen van de kinderen die ze buiten van het weer genieten, is er niet veel dingen te doen. Dan ga ik eventjes dit gerecht op de blog zetten.
Jammer dat alle groenten met mooie kleuren (wortels en broccoli) ik alles al gebruikt heb voor de maaltijden voor de buren (thuisafgehaald.nl). Zonder mooie kleuren smaakt dit gerecht ook niet minder dan de Raad Nhaa Kai die ik in Thai gewend ben. In plaats van de rijst-noedel gebruik ik de ei-noedel die makkelijk is te vinden. In Thailand moet deze ei-noedel eerst gefrituurd worden maar op die dag hebben de kinderen al rond de keuken gelopen. Ze hadden trek!.

Ingrediënten: Ei-noedel (gekookt volgens de verpakking), 2 kippen bouten (snijden in kleine stukken en gebruik de botten voor de noedel soep), witte kool, bloemkool, champignons, knoflook, sojabonen (Tao Tjiew), suiker, vissaus, oestersaus, sojasaus, maïzena, zonnebloemolie en Chinese rijstwijn.
Kip marineren: Gesneden kip, melk+bloem (om de kip zachter te maken), sojasaus, oestersaus. ----> tenminste 15 minuten marineren.

In Thailand eet mens dit gerecht als lunch of avondmaaltijd. Het maken is heel eenvoudig. Eerst moet de noedel soep gemaakt worden. In een wok, doe je knoflook met de zonnebloemolie in. Daarna voeg de gemarineerde kip toe en bak tot de kip gaar is. Daarna de sojabonen en kruid met sojasaus, oestersaus, suiker, vissaus. Voeg dan het water toe en bind de soep met de maïzena (oplos in het water). Eind met de groenten in de wok en eventjes laten koken. De groenten moet niet te lang gekookt zijn (knapperig). Schep de noedels die je eerder gekookt heb en de soep over gieten. Kruid met zwarte peper, vissaus, suiker en peper in natuurazijn.
Dat's één van de "street food "in Thailand.

Eet smakelijk!.

เมื่อวันก่อนทำเยอะ กินมาสองสามวันแล้วยังไม่หมดเลย เบื่อขนมปังชีส แฮม ระหว่างนั่งเฝ้าเด็กๆเค้าเล่นกันนอกบ้าน ไม่มีอะไรทำ ก็ขอลงเมนูนี้ในบล๊อกซะเลย อร่อยไม่แพ้ราดหน้าที่เราคุ้นเคยที่เมืองไทยเลยทีเดียว วันนี้แครอท บร๊อคโคลี่หมดน่ะ (เอาไปทำกับข้าวให้เพื่อนบ้านหมด) เลยขาดสีสันไปนิด แต่รสชาดอร่อยถูกใจทีเดียว เส้นใหญ่ที่นี่หาค่อยข้างยาก เวลาอยากกินก็ไม่มี ย้ายมาอยู่เมืองที่ไม่ค่อยมีคนเอเชียอยู่ ห่างไกลร้านขายของไทย ก็เลยใช้เส้นหมี่ที่ทำจากไข่แทน บ้านเราก็มีราดหน้าหมี่กรอบเนาะ แต่ไม่ได้เอาไปทอด   เพราะลูกๆหิว
เครื่องปรุง
เส้นก๋วยเตี๋ยวหรือเส้นมาม่า น่องไก่ ชำแหละเอาแต่เนื้อไก่ กะหล่่ำปลี ดอกกะหล่ำ เห็ดชำปิยง กระเทียมทุบ เต้าเจี้ยว น้ำตาล น้ำปลา ซอสหอยนางรม ซอสปรุงรส แป้งข้าวโพด น้ำมันพืช เหล้าจีน
การหมักไก่ด้วยเหล้าจีน
เหล้าจีน นมสด แป้งสาลี ซอสปรุงรส น้ำมันหอย (หมักอย่างน้อย 15 นาที)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten