Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

3 november 2014

How to: Taugé kweken/ Grow Bean Sprouts at home/ ปลูกถั่วงอกเองง่ายๆที่บ้าน


Wat heb je nodig: 1 kopje Mungbonen (Mung beans, te koop bij Toko), 1 afgieter, keuken papier, water, 1 bak

Begin met: 
- Week de Mungbonen tenminste 6 uur in het water. Na 6 uur worden ze dikker en beginnen ze te kiemen.
Tips: met warm water kiemen de Mungbonen sneller dan met het koud water. 
- Doe 1 laag keuken papier in de afgieter en strooi de Mungbonen. Als het vol is, dek de bonen met nog een laag keuken papier. Herhalen nog 2 keer. Nu heb je 3 lagen mungbonen
- Geef de bonen 1 keer/ dag water en laat deze in de warme/ donkere plekken. Denk aan de keuken kast, verwarming kamer. In de winter is het verstandig om deze dichtbij de verwarming neer te zetten. 
Let op! als ze het licht krijgen, worden ze groen! 
- Na 5-7 dagen (hangt van de temperatuur af), kunt je de onderste laag Mungbonen uithalen. Was ze met het water af en haal de groene schil uit. Deze is ook eetbaar dus geen probleem als je ze niet helemaal weg krijgt.
Hoe kunt je de taugé het beste bewaren:
Nooit in de gesloten verpakking of in een bak! Je kunt ze in een boterham zakje bewaren, maar dan wel met grote gaten. Vaak bewaar ik ze in een opende kommetje of een bak. Ze blijven een paar dagen goed. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen