Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

28 maart 2013

Thaise gegrilde kip salade * Thai spicy chicken salad

Soms hebben wij te veel gekookt voor een maaltijd (tijd besparen en goedkoper). De gegrilde kip is een restje van de andere dag. Ik houd niet van het weggooien van het eten. Meestal belandt het restje in de diepvries of het wordt de andere gerechten. Met twee kinderen heb ik niet veel tijd om te koken want deze twee kids willen ook met mama spelen. Dit gerecht herinnert mij toen ik in Thailand was. Het was bij KFC te koop en het was aan Thaise smaak gepast. Goed gelukt!

เวลาที่ทำกับข้าวที่นี่ ทำทีจะทำเยอะ เพราะประหยัดเวลาสำหรับกับข้าวมื้ออื่นๆ อาหารที่เหลือจะไม่ทิ้งค่ะ เสียดายและประหยัด ถ้าไม่แช่แข็งก็จะนำมาทำกับข้าวอย่างอื่นที่ไม่ใช้เวลาทำนาน ลูกเล็กๆสองคนต้องบริหารเวลาค่ะ อยากกินอาหารอร่อยๆและมีเวลาเล่นกับลูก ก็ต้องวางแผนในการทำกับข้าวนิดหน่อย จำได้ว่าตอนอยู่ที่เมืองไทย เคยกินลาบไก่ที่ KFC อร่อย ติดใจเลย วันนี้ไก่เหลือจากวันก่อน ก็เลยเอามาทำลาบค่ะ ง่ายๆ ลองดูส่วนผสมกันเลย
Ingrediënten:
Gegrilde kip, komkommer, suiker, droge rode peper, vissaus, rode ui, citroen, lente ui, ijsbergsla, en Khao Kua (geroosterd rijst).

เครื่องปรุง: 
ไก่ย่าง แตงกวา น้ำตาล พริก น้ำปลา หอมแดง ข้าวคั่ว มะนาว ผักกาดแก้ว ต้นหอม 

Snijd de groenten in dunne reepjes en stukjes. Meng alles door elkaar en kruid met suiker, vissaus, Khao Kua, citroen en peper.

Lekker zowel voorgerecht en als bijgerecht.

หั่นผักตามรูปเลยค่ะ ผสมทุกอย่างเข้าด้วยกัน ปรุงรสตามใจชอบ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten