Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

27 maart 2013

Thaise salade+gegrilde kip+lekkere Thaise saus/ Spicy salad+grilled chicken+Thai spicy dip
Het is vandaag koud en zonnig. Zin in iets pittig en in de lijn te blijven???? Wij hebben een paar weken geleden 10 kilo's wortels gekocht en die zijn nog niet op. Gisteren hebben we de kippenbout gegrild en die is nog over. Vandaar het idee voor dit koude en zonnige dag.  De salade is heel bekend in Thailand. Iedereen kent "Som Tam" en er zijn veel variatie's. 

De saus is echte Thaise saus. Dit herinnert me toen wij in 2008 in Hua Hin waren. Een lange rij wachten op de gegrilde kip bij een kraam op straat. De saus maakte het verschil. Wij vonden het heerlijk. Sinds die tijd probeerde ik de smaak na te maken en het is goed gelukt. 

Ingrediënten
* Thaise salade----> 1 wortel, halve citroen, 1 tomaat, 2 teentjes knoflook, vissaus, siroop, pinda, en 1 rode peper.
* Gegrilde kippenbout----> kip gemarineerd in soja saus, oestersaus, knoflook, zwarte peper en beetje suiker. Grillen in oven   180 C, 50 minuten.
* Lekkere Thaise saus----> vissaus, tamarinde, siroop, Khao Khau (geroosterd rijst), en peper.

Een "Twist"...de saus past super goed bij de barbecue en die is helemaal niet vet. Wat anders dan de saus die je eerder hebt gehad!

Eet Smakelijk! 

วันนี้ทั้งหนาว ทั้งแดด ก็เลยอยากกินอะไรไทยๆ แบบที่เรากินกันเวลาแดดเยอะๆ ออกมาเป็นเมนูนี้เลยค่ะ ไก่ย่างนี่เหลือจากเมื่อวาน ย่างง่ายมาก เพราะย่างในเตาอบ เนื้อไก่ร่อนออกมาแทบไม่ต้องแทะเลยทีเดียว หนังกรอบเหมือนเป็ดปักกิ่งเลย อร่อยเหลือหลาย ประกอบกันน้ำจิ้มแจ่วที่เคยไปกินที่ถนนใกล้ๆกับตลาดหัวหินตอนไปเมืองไทย น้ำจิ้มเขาทำอร่อยมาก คุ้มที่นั่งคอยนาน จากนั้นมาก็พยายามจำรสชาดและพยายามทำให้อร่อยเหมือนที่เคยกิน ได้ผลนะ อร่อยไม่แพ้กันเลย 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten