Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

21 februari 2013

Roerbak rijst Thaise groene kerrie met varkensvlees

Vanmiddag had ik niet veel tijd om te koken. Ik heb snel in de koelkast gekeken wat voor groenten die nog over was en ik had dan een idee om dit gerecht te maken. Roerbak rijst groene kerrie is eigenlijk te pittig voor de kinderen dus ik heb de Wonton deeg met gehakt en groenten voor ze gemaakt. 

Ingridienten: (eerder) gekookte rijst, Thaise groene curry pasta, zonnebloemolie, cream fraiche (vervanger van kokosmelk), varkensvlees, vissaus, suiker, sperziebonen, wortels, courgette. 

เย็นนี้ไม่ค่อยมีเวลาทำกับข้าว เพราะมัวแต่ไปเต้นกับชาวิน เมนูเย็นนี้เลยออกมาหน้าตาอย่างที่เห็น ขนาดว่าไม่มีเวลา ยังมีได้ทำเกี๋ยวทอดให้ชาวินกับนิตา ใส้หมูสับ ใส่แครอท เห็ดชัมปิยง ต้นหอม ผักชี เพราะรู้ว่าถ้าทำเกี๊ยว เขาคงจะไม่กินอย่างอื่นแล้วแหละ ส่วนอาหารพ่อแม่ก็กลายเป็นข้าวผัดแกงเขียวหวานหมู ใส่ครีมเฟลชแทนกะทิ มันดีมากๆ ทางออกของคนอยู่เมืองนอก ที่กะทิกล่องเริ่มแพงขึ้นเรื่อยๆ ออกมารสชาดก็ไม่แตกต่างจากทำกับกะทิ ลองทำดูนะ

เครื่องปรุง ข้าวเก่าที่หุงไว้แล้ว, น้ำพริกแกงเขียวหวาน, หมู, น้ำมัน, ครีมเฟลช (แทนกะทิค่ะ), น้ำปลา, น้ำตาล, ถั่ว, แครอท, ซูคินี่ 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten