Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

25 april 2012

Taugé....uit je eigen keuken

Ik heb eerder taugé bij een supermarkt gekocht. Ze smaken toch wat minder zoet en knapperig dan die ik eerder heb gegeten. Ik moet wel zeggen dat de prijs ook meegespeeld heeft. Dus....dan maar zelf kweken!


Wat heb je nodig:
- een zak groene bonen (mung-been), verkrijgbaar bij de Toko 
- water
- een plastic gieter 
- een emmer
- keuken roll

We beginnen met:
1. Doe de bonen in het warm water en laat ze 1 nacht liggen (een hand vol is meer dan genoeg)
2. leg keuken papier op de plastic gieter (2-3 stukken)
3. leg de bonen op het papier, niet te veel want dan wordt de tauge' te dun
4. doe nog 2-3 keuken papier op de bonen
5. herhaal  nr. 2 t/m 4 ongeveer twee of drie lagen
6. zet de gieter in de emmer 
7. geeft water twee keer/ dag en zet de emmer in een donkere plek, warm en vermijd het licht
Ongeveer 5 dagen heb je je eigen taugé ......

LEUK om je kinderen de taugé te laten kweken! 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen