Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

7 juni 2012

Gebakken Makreel met rijst en komkommer

"Elke dag probeer ik een lekkere en gezonde maaltijd voor mijn kleintjes te maken. Ik vind dat het eten veel invloed heeft op een kind qua gezondheid en hoe ze de wereld aan kijken. Dus eten met bewust en investeren in tijd om het eten voor te bereiden"

Makkelijker kan echt niet! 
Mijn jongetje,Collin,  houdt van vis eten. Sinds hij een vaste maaltijd mag hebben, zetten we vaak hele vis op de eettafel (ook de kop). Dan weet hij precies hoe echte vissen er uitzien. Tot nu toe eet hij elke week heerlijke zoute haring. Misschien verandert het wel als hij echt naar school gaat maar wij proberen thuis als voorbeeld over het eten te zijn. Omega 3 is toch heel belangrijk voor de kinderen.

Wat heb je nodig:
- witte rijst volgens de verpakking koken (als je rijst vaker eet, een rijst koker is een goede investering) 
- een makreel, in stukken
- een komkommer, in plakken
- 1 eetlepel zonnebloemolie

We beginnen met:
- kook de rijst volgens de verpakking. Als je de rijst in een rijst koker kookt, kunt je je hand meten hoeveel water je in moet doen. Doe het water in de rijst koker en leg je hand in het water. Het niveau van het water moet ongeveer boven achter je hand zijn. De nieuwe geoogste rijst heeft minder water nodig
- bak de makreel in hete olie tot hij knapperig en gaar zijn. Hoef geen zout of peper want de makreel smaakt al lekker. Haalt de gaten uit

Lekker met frisse komkommer!.

Tips: Dit gerecht kunt je heel veel variëren...maar altijd met groenten!  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen