Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

18 november 2015

Thaise kippen noedel en varkensvlees

      

Even in de koelkast kijken........
Er zijn nog taugé die ik zelf heb geteld en kippenbout. Dan denk ik dat ik even snel een noedel ga maken. Lekker bij het koud weer. 


Wat heb je nodig (voor 4 personen);
- 4 kippenbout, gehalveerd
- 1 varkenslap, dun gesneden
- noedel (mie), kook volgens de verpakking
- 200 gr. taugé, kookt in heet water
- Chinese kool, dun gesneden (optie)
- wortel, dun gesneden (optie, deze geeft mooie kleur)
- 2 lente uien, fijn gesneden
- 4 takken selderij, fijnbesneden
- gebakken knoflook

Noedel soup;
- 1 soep pan water
- 1 laos wortel, dun gesneden
- gestampt zwart peper en koriander zaden
- 1 kip bouillon 
- 2 theelepels suiker
- klein beetje sojasaus (naar smaak)

We beginnen met;
- Kook noedel soep met water, laos wortel, peper, koriander, suiker en kip bouillon in een soeppan. Laat ca. 10 min. koken. 
- voeg de kippen toe, daarna voeg gesneden varkenslap toe tot dit gaar is. De kip moet zacht gekookt zijn. Laat ca. 30 min. koken. Kruid naar smaak
- Als de soep klaar is, leg in de kom de noedel, alle groente, knoflook, een stukje kip, en een paar stukjes varkensvlees bovenop. Dan de soep overheen
- Kruid naar je smaak met peper, suiker, vissaus en pikkel rode peper

Tip:
Als je houdt van noedel, het is handig om altijd de gebakken knoflook in huis te hebben. Deze wordt vaak bij de noedel en soep bijv. Khao Tom (Rijst soep) gebruikt. 
Ik zal binnenkort deze maken. 
                                                                    







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen