Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

13 april 2012

Thaise spicy salade met ei en ijsbergsla

Thaise spicy salade met ei en ijsbergsla

Omdat dit een paas-periode is, hebben we nog veel eieren over in de koelkast. Dit gerecht is snel te maken. Het meeste werk is het snijden. 



Wat hebt je nodig;
  • een ijsbergsla, dun gesneden (die gebruikt je natuurlijk niet hele krop)
  • 4 hard gekookte eieren, in vier stukken
  • een tomaat, in vier of zes stukken
  • 4 takken selderij (mag ook meer)
  • 1 ui, dun gesneden 
Pittige salade saus;
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • klein beetje zout (voor vegetariër, normaal wordt vissaus gebruikt)
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 rode peper, fijn gesneden
  • 1 limoen
We beginnen met;
  • Ijsbergsla, tomaat, ui en selderij in een grote kom
  • maak de pittige salade saus van knoflook, zout, suiker, rode peper en limoen. Meng ze door elkaar. Deze heeft zure, zoete, pittige smaak. Niet te veel limoen, anders wordt het te zuur. 
  • Meng de saus door de groente en leg de eieren boven op
Tip: 
Je kunt alle soorten salade groenten in Thaise keuken gebruiken. Het belangrijk is de smaak van de saus. Niet te veel peper als je niet van pittig houdt. Dit gerecht eet je altijd met rijst. Beter niet alleen de salade eten want je kunt een beetje buikpijn van de pittigheid krijgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten