Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

10 april 2012

Vegetarian: Roerbak broccoli met Tofu


Broccoli is één van Nederlandse groenten die makkelijk te vinden is. Deze is ontzettend gezond en heerlijk voor het roerbakken. 
Vandaag heb ik dit gerecht voor een vegetariër gemaakt. Je kunt natuurlijk altijd vlees, kip, spek of ei gebruiken. 


Wat heb je nodig:
- Broccoli (gesneden in grote stukken)
- Wortel (dun gesneden, die heeft mooie kleur bij broccoli)
- Knoflook, 2 tenen fijn gehakt
- Tofu (al eerder gebakken in stukken)
- Sojasaus
- Zonnebloemolie 
- Suiker
Dit gerecht is een mix van beetje zoutige en zoetige smaak. 
We beginnen met:
- Zonnebloemolie in een hete wok
- Voeg knoflook toe, pas op...niet te hete vuur. Daarna de tofu en klein beetje sojasaus
- Dan de broccoli en wortel, roeren een paar minuten. Niet te lang want de groenten moeten knapperig zijn. 
- Voeg klein beetje suiker toe en meer sojasaus naar smaak.

Klaar...lekker met rijst! 
Nog lekkerder als je sesamolie ook hebt.... 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen