Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

26 juni 2013

Roerbak glasnoedels in Suki-Yaki saus สุกี้แห้งอร่อยๆจ้า


Er zijn veel dingen in Nederland die enorm groter dan in de andere landen. De kool-groenten zijn echt groot. Soms neem ik de foto's van de witte kool en laat mijn ouders in Thailand zien. Fascineren! In de zomer is Chinese kool goedkoop en we zijn dol op deze groeten. Collin (mijn oudste zoon) eet ze rauw op. Hij vindt ze lekker omdat ze knapperig zijn. 
Dit gerecht "Suki Haeng" is bekend als "straat eten" in Thailand...lekker, gezond, en weinig calorie. 

Ingrediënten
Varkensvlees (kip, rundvlees, seafood), glasnoedel, knoflook, zonnebloemolie, Chinese kool, spinazie, selderij, wortel, ketchup, chili saus, oestersaus, sojasaus, suiker, zwarte peper en sesamolie. 

ที่ประเทศเนเธอร์แลนด์ ผักจะมีขนาดใหญ่มาก โดยเฉพาะผักตระกูลเดียวกับกะหล่ำ ช่วงหน้าร้อนผักกาดขาวจะถูก และหัวใหญ่มาก ทำกับข้าวครั้งหรือสองครั้งก็ไม่หมด ถ้าเก็บไว้ในตู้เย็นจะอยู่ได้เป็นเดือน ชาวินชอบกินผักกาดขาวเพราะกรอบและรสชาดไม่ขม ไม่หวาน วันนี้ก็เลยนึกถึงเมนูง่ายๆ คิดว่าต้องเป็นของโปรดของบางคนแน่นอน 

เครื่องปรุง
หมู (ไก่ เนื้อ ทะเล) วุ้นเส้น กระเทียม น้ำมันพืช ผักกาดขาว ผักโขม ขึ้นไช่ แครอท ซอสมะเขือเทศ ซอสพริก ซอสหอยนางรม ซอสถั่วเหลือง น้ำตาล พริกไทย น้ำมันงา 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten