Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

3 juli 2013

Gegrilde aubergine salade met garnalen en gekookte ei ยำมะเขือเผากุ้งสด

Omdat in de zomer de groeten en fruit overal te krijgen zijn, eten we veel en vaak groenten. Ik heb al vanaf vanochtend zin in Som Tam (Pittige Thaise salade met knoflook). Sinds ik de afspraak met de tandarts vanmiddag heb, toch maar geen Som Tam als lunch. Na een afspraak dan maar iets pittig....en niet vet.

Ingrediënten:
Aubergine (groot snijden en grill in de oven), garnalen, gekookte ei, half en half gehakt, knoflook, ui, pepers, citroensap, suiker, vissaus, lente ui en koriander

ช่วงนี้ผักและผลไม้เยอะ ต้องกินตุนไว้ช่วงหน้าหนาวค่ะ  ด้วยความที่อยากกินส้มตำตั้งแต่เมื่อเช้าแต่กินไม่ได้เพราะนัดตรวจสุขภาพฟัน เย็นนี้เลยได้เมนูนี้  เผ็ดไม่แพ้กัน
ใช้เตาอบย่างมะเขือม่วงเอาค่ะ ง่ายมากๆ เมนูนี้รับรองถูกใจสาวๆแน่นอน

เครื่องปรุง:
มะเขือม่วง (ตัดท่อนและย่างหรืออบในเตาอบ) กุ้งสด ไข่ต้ม หมูหรือเนื้อสับ กระเทียม หอมใหญ่ (หอมแดงดีกว่าค่ะ แต่ใช้หมดไปเมื่อวาน) พริกสด มะนาว น้ำตาล น้ำปลา ต้นหอม ผักชี 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen