Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

3 mei 2015

How to: keep fresh herbs?/ Hoe bewaar ik de verse kruiden เก็บผักสมุนไพรยังไงให้ได้นานๆ

Vaak heb ik veel verschillende kruiden gekocht en ik gebruik ze maar een klein beetje. Dit is de manier om de kruiden ongeveer 3 weken lang in de koelkast te houden.

Thaise basilicum, nog niet gewassen
Plukken de kleine takken en de blaadjes van de grote takken eraf. Doe de blaadjes van de kruiden in de aluminiumfolie.  Maak de folie goed dicht en houd deze nog één keer in een boterhamzakje. De folie en het zakje zorgen ervoor dat de kruiden lang en vers blijven.

De reden dat de kleine blaadjes eraf moeten is omdat ik de sterke takken voor de stekjes gebruik. Als je deze niet doet, mag natuurlijk de hele bos kruiden zo bewaard worden. 
Voor de koriander, selderij, munt,en dille houd je ze ook de zelfde manier. Het is belangrijk dat onderste kant van de takken van de kruiden moet met de folie goed dicht blijven. 

2 opmerkingen: