Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

25 september 2014

Spruitjes op zijn Thais met oestersaus/ Thai stir fried brussels sprouts with oyster sauce ผัดบรัสเซลล์ สเปร้าท์น้ำมันหอย


Één van de favoriete gerechten die mijn man en ik heel lekker vinden. Onze kinderen eten ook mee. De Nederlandse groenten passen uitstekend bij de Thaise gerechten. Hier is een manier om de spruitjes lekker op zijn Thais te maken. 
Ingrediënten:  
- Spruitjes, 500 gr, gestoomd of gekookt (meestal stoom ik de groenten, zo blijven ze       nog zoet en met lekkere smaak)
- Sperziebonen, in stukken van ongeveer 3-4 cm.
- Halve rode paprika, in lange schuin lange repen (zo hoort bij het snijden op de Thaise     manier)
- 1 ui, in lange repen
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 1 elp. zonnebloemolie
- 1 tlp. soja saus (gele label, deze is puur, geen e-nummers)
- 1 tlp, donkere soja saus
- 2 tlp. oestersaus (gebruik paddenstoelen saus voor de vegetariërs)
- 1/2 suiker

De zonnebloemolie in de hete wok-->gehakt knoflook-->roer en zorg ervoor dat de knoflook niet brandt-->gesneden uien-->de sperziebonen en de paprika-->de gestoomd spruitjes-->roer ongeveer een paar minuten---> kruid met alle sauzen en suiker--> even roeren en proef naar je smaak.
De smaak is zout en zoet!
De hoeveelheid is niet vast gelegd, je kunt altijd wat meer of minder kruiden toevoegen. 

Omdat wij deze met makreel in rode curry saus hebben gegeten, moest dit gerecht niet pittig en overheersen zijn.

Veel kook plezier! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten