Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

11 september 2014

Recept: Quiche tonijn met spruitjes/ Quiche tuna and brussels sprouts ควิชทูน่ากับบรัสเซลสเปร้าท์


Een drukke dag verdient een makkelijk maaltijd. Onze kinderen vinden deze heel lekker. Weer een geslaagde maaltijd voor de kids!
2 handige ingrediënten die wij altijd in huis hebben---> een blik tonijn + een pakje bladerdeeg
Deze twee dingen zijn gewoon makkelijk. Bij een drukke dag kunt je deze met veel variaties een lekkere snelle maaltijd maken. 
Ingrediënten: 
- een pak diepvries bladerdeeg, ontdooid 
- 500 gr. spruitjes, wassen, halveren en gestoomd (of beet gaar koken) 
- 1 blik tonijn in water, giet het water af en maak de tonijn fijn met een vork
- 2 uien, fijn gehakt
- 1 blik creme fraiche 
- halve glas melk
- 3 eieren
- ongeveer 100 gr. geraspte kaas
- 2 elp. bloem
- peper
- zout
- bak papier
- bak/quiche vorm
- een beetje zonnebloemolie of boter

Om deze te maken: 
- Meng het ei, creme fraiche, melk, bloem, peper en zout goed door elkaar
- Smeer de zonnebloemolie op de bakvorm en leg het bak papier op de bakvorm. Makkelijker om de quiche te snijden en schoon te maken
- Daarna plak de bladerdeeg op het bodem en de rand van de bakvorm. Deze gebruik je ongeveer 8 stukken. De rest van de bladerdeeg kunt je over de quiche doen
- Meng de spruitjes en de uien door elkaar en doe ze in de bakvorm. Het is lekkerder om eerst de uien te bakken met de spruitjes maar ik had vanmiddag niet veel tijd. Giet het mengsel van het ei over de spruitjes
- Doe de tonijn en kaas over de spruitjes en de rest van bladerdeeg. Deze is een "extra bite" en de kinderen vinden dit lekker. 
- Bak in de oven met 175 CC, 45 minuten. 

Onze kinderen vinden de spruitjes romig en heel lekker. Een leeg bord dus. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten