Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

13 maart 2014

Recept: Thaise soep met tofu ต้มจืดเต้าหู้ทำเอง


Ingrediënten: 2 teentjes knoflook, 2 wortels, 4 blaadjes Chinese kool, selderij, lente ui, zout, halve bouillon blokje en soja saus. 
Breng het water aan de kook, niet te veel want van de Chinese kool krijgt je ook extra vocht. 
Voeg de knoflook, halve bouillon, wortels en de Chinese kool toe. 
Na een paar minuten, voeg zelf gemaakte tofu toe. Wees matig met het roeren want deze tofu is heel zacht.  
Kruid met klein beetje zout en soja saus. Het vuur uit, voeg de lente ui en de selderij toe. 
Gebakken knoflook is onmisbaar bij dit gerecht. Je heb deze maar een lepeltje nodig. Hoe je deze kan maken? http://makkelijk-thais-eten.blogspot.nl/2014/02/fried-garlic-galanga.html
Een lekkere Thaise soep met zelf gemaakte tofu. Weinig vet en heel gezond!
Veel kook plezier. 




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen