Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

7 januari 2014

Thaise versie roerbak spruitjes met gehakt en cashewnoten ผัดบรัสเซลสเปร้าท์ หมูสับเม็ดมะม่วง แบบไทยๆ

Vegetarische versie past ook goed bij dit gerecht. Vervang gehakt en oestersaus met champignons en soja saus.
Ook goed gelukt bij iemand die geen spruitjes lust. Probeer dit recept maar eens. 

- gekookte spruitjes beet gaar (500 gr. stop het koken met koud water)
- half om half gehakt (100 gr.)
- 3 teentjes knoflook (fijn gehakt)
- 1 ui (fijn gehakt)
- 3 strengels bleekselderij (lang en schuin gesneden)
- cashewnoten (50 gr.)
- donkere soja saus (1 elp.)
- oestersaus (2 tlp.)
- gemalen witte pepers (1 tlp.) 
- zonnebloemolie (1 elp.) 

Zonnebloemolie in de wok en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook ongeveer 1 min en daarna doe de ui in de wok. Vervolgen roerbak gehakt mee tot ze gaar zijn. De spruitjes en de bleekselderij mogen nu toegevoegd worden en kruid met donkere soja saus en oestersaus. Proef naar je smaak. Voor het serveren strooi de gemalen witte peper over en de cashewnoten boven op. 

Als je wat zoeter wil, mag je ook een klein beetje suiker toevoegen. Er zit ook suiker in de donkere soja saus. 

Veel kook plezier :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen