Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

6 december 2013

Simply lunch in Thailand อาหารกลางวันง่ายๆ


Elke hoek op straat tot 5 sterren hotel, kan het echt niet zonder Som Tam (Pittige Thaise salade), gegrilde kip en kleefrijst! Een bekende combinatie die veel mensen lusten. Echte smaak van Thailand!

Gegrilde kip:
Gebruik de kip (kip vleugels, dijen, kippenbouten, drumsticks) met beetje vet. Kipfilet past niet goed bij dit gerecht (te droog).
Kip marineren----> Soja saus, oestersaus, zwarte peper, koriander korrels, knoflook, suiker en melk (tenminste 30 min. marineren)

Gril in de oven 40-45 min. (hangt ook af van de hoeveelheid van de kip).

Kleefrijst koken:
Makkelijkste manier is om ze in de rijst koker te koken met de zelfde manier met Thaise jasmijn rijst of gewone witte rijst. Traditionele manier is om de kleefrijst een paar uurtjes te weken en koken in een stoompan (ca. 25 min.). 


Thaise fruit salade voorbereid in een traditionele vijzel:

Gedroogd rode pepers, ongezouten pinda's, knoflook, limoen, tomaten, appel, komkommer, wortel, vissaus, suiker, garnaalpasta. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen