Zoeken in deze blog

TRANSLATE to your own language

9 februari 2015

How to: Thaise salade met pinda's/ Thai salad/ Som Tam Thai

Gemaakt in een paar minuten
Ingredienten staan onder de laatst foto.

 Dit is een bekende Thaise lunch en dinner in Thailand. Deze keer heb ik met mie in gefrituurd knoflook gegeten. 
Tip! als je maag niet gewend is met de smaak van echt Thais eten, is het verstandig om deze salade met rijst, roerbak noedel, gegrilde kip/ vlees of gekookte ei te eten. Dit is om de voorkomen dat je niet direct naar de WC moet! :-) 

Bereid in de vijzel (krok). Als je deze niet heb, kunt je ze mengen in de salade kom.
Voorbereiding. Alles staat klaar. In Thailand wordt papaja vaak gebruikt om Som Tam te maken. Er zijn heel veel variatie's. Omdat het niet altijd mogelijk is om hier in Nederland een papaja te vinden, gebruik ik vaak de andere groenten, bijv. wortel, komkommer, koolraap, koolrabi en knolselderij. 
Ingredienten: 
Knolselderij, wortel, tomaat, limoen, pinda, vissaus, suiker (niet op de foto), gedroogde peper (niet op de foto) en knoflook. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen